torstai 10. marraskuuta 2011

Dieettipäivä 31Kuten hurrikaan Anders voivat omat ajatuksemme
uhata painonhallintaamme onnistumista.
Jälleen yksi päivä vietetty ei mitään tehden. Olen vain makaillut sängyssä ja yrittänyt olla. Arvaatte vaan, että olen kyllästynyt, mutta yskiminen ja nenän vuotaminen vain jatkuvat, keuhkot ovat täynnä limaa. Eli ei puhettakaan mistään liikkumisesta tai tekemisestä.

Nyt sietäisi pohdiskella sitä miten omat ajatukset voivat ovatkin usein painonhallinnan uhkana, mutta myös apuna.

Me ihmiset pääsääntöisesti ajattelemme kaiken aikaa. Vain aivokuolema keskeyttää ton prosessin. Tosin vahvimman yöunen aikana ajatustoimintamme palaa todella heikolla liekillä, mutta se on käynnissä muun unen aikana melkoisella teholla. Näin syntyvät mm. unet. Koska ajattelemme, niin olemme, mutta kaikella ajattelullamme on myös merkitystä laihduttamiseen ja eritoten keikkeen sen mukanaan tuomaan painonhallintaan.

Jokainen meistä käy sisäistä keskustelua ajatustensa kanssa ja tätä tapahtuu jatkuvasti. Näin on myös suuressa määrin mahdollista, että juuri omat ajatuksemme estävät painonhallinnan toteutumisen ja jopa toppaavat alussa vaadittavan laihduttamisprosessin. Näistä haitallisista ajatuksista omassa minässämme käyttää Pertti Mustajoki nimistystä ”lihavat ajatukset”. Tietenkin laihduttajalle nämä ovat hyvin negatiivisia ajatuksia hänen onnistumisensa kannalta.

Lähtökohtaisesti voidaan todeta, että painonhallinnan lähtökohdat ovat todella huonot,jos me ajatuksissamme koemme muutoksien myötä menettävän osan elämästämme, sillä menettämisen tunteen kanssa voi elämä olla hyvin vaikeata. Näin meidän pitää oppi pois negatiivisista lihavista ajatuksistamme, jotka olemme aiemman elämämme aikana oppineet. Painonhallinta edellyttää myöskin aiempiin tapoihin ja tottumuksiin. Kuten eräs ryhmämme jäsen sanoin, luovuin siitä viikoittaisesta oluesta.

Koska painonhallinta edellyttää hyötyliikkumisen lisäämistä, niin se välillisesti korvaa hyvin esim. juuri tuon oluen nauttimisen. Jollekin toiselle pienelle kävelylenkille lähtö voi toimia korvikkeena entisen elämän pienelle nautinnolle. Lenkin ei tarvitse olla rasittava ja siinä ei tarvita suuria kalorinkulutuksia, vaan lähtö ja vanhan tavan korvautuminen uudelle on se tärkein seikka.

Tärkeintä painonhallinnassa on tietty uusien aiempaa terveellisempien tapojen löytäminen ja sijoittaminen aiemmin noudatettujen lihavien ajatusten valloittamille alueille.

Ehkä tämä omien ajatusten vaikutus painonhallintaan kertoo syyn koko blogin nimen valintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti