lauantai 3. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 53


Näin vasta illan tulen olen toipumassa eilisestä Tallinnan matkasta. Oli muuten henkisesti ja fyysisesti todella raskas reissu. Olen tehnyt vakaan päätökseni, että en lähde moisille matkoille mukaan, en Viroon, en edes Leville, vaikka Levillä voisin pitää dieettini, mutta ne matkat sinne ja tulo tänne takaisin rikkoisivat koko hienon päiväjärjestykseni. Korkeintaan ajan Etelä-Pohjanmaalle ja takaisin, todennäköisesti nekin eri päivinä. Kuten tulen tekemään heti sunnuntain jälkeen. Mutta siitä matkustamisesta ja olemisesta enemmän jatkossa.

Mutta jokaisesta tai kokemuksesta, olipa se henkistä tai fyysistä laadultaan ja olemukseltaan, tulee ihmisen, jopa laihduttajankin, oppia ainakin jotain, edes vähän. Mutta opinko minä mitään tästä matkastani?

Ensinnäkin matkustaminen, jos  matkanteko, olipa kulkuvälinen mikä tahansa, kestää pitkään, kuten päiväristeily Tallinnaan tai meno Levin korpeen, on jo  sinänsä riskitekijä koko laihdutusprosessille. Ehkä myös painonhallinnalle yleensä. Tämä johtuu erityisesti säännösteltyjen ruoka-aikojen ja aterioiden puutteesta, kuin myös Cambridge-pussiruokien vaikeasta nauttimisesta  tehtävän matkan aikana. Tämän voisi ehkä korvata myös patukoilla, tämä tuli muuten juuri äsken mieleeni, mutta en tajunnut moista asiaa menneenä maanantaina kun oli tapaaminen Annen kanssa. Mutta silti taidan pysyä päätöksessäni, että  muualla on tietysti mukavaa, mutta kotona on parasta.

Lisäksi yhdellä salaattilautasellisella ei minun kokoiseni mies pärjää koko päivää. Varsinkin kun on menevinään niin maan perusteellisesti. Monipuolinen ravinto, jonka takaavat mm. käyttämäni Cambridge-projektin pussit, on välttämätön koko hommalle.Ne antavat sen perustan hivenaineita, vitamiineja sekä muita elämälle tarpeellisia osasia, joiden varaan voin sitten rakentaa koko muun laihtumisprojektin sekä painonhallinnan, jonka ehkä oleellisena osana ovat mainitut pussit, mutta ehkä rajatummassa määrin.

Säännölliset elämän rutiini ja ehkä kaikkein vähäpätöisemmiltä vaikuttavat arkisetkin seikat ovat enemmän kuin oleellisia. Niistä muodostuu koko painonhallinnan keskeinen runko, ja oikeastaan se mitä syö on sitä kaikkea tukevaa toimintaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti