keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 64Monta sataa kadotettua kiloa, ja uutta elän iloa. Kuva Lontoon syksyn kisasta.
Kuvannut Anne Pietilä.
Katso enemmän Facebook-sivulta
 http://www.facebook.com/pages/Annen-Putiikki/170409632997917
Vihdoinkin sain jotain aikaiseksi. Tietenkin aloitin varovasti ja tarkoituksena ole noudattaa nousevaa käyrää. Kyse on siis liikunnan harrastamisesta. On ollut pitkä ongelmien kausi, mutta tänään en tuntenut lainkaan huimausta, joka on viimeisimpinä aikoina ollut ongelmani liikunnan harrastamisen suhteen.

Ensiksi fillaroin kuntopyörällä 20 minuutin ajan ja sen jälkeen meni tunti uimisessa ja vedessä lillumisessa saunoineen. Fillarointi kulutti 136 kaloria ja ns. matkaa tuli ajettua 8,9 kilometriä. Tuo matka on todellakin hypoteettinen suure, sillä sellaista pyörän mittaristo näyttää ihan vakiona. Fillaroidessa ylin pulssi oli 92 sykettä, keskipulssi 74 sykettä ja minimipulssi oli 55 sykettä.

Uimisessa mittarin eli sykevyön tulokset yllättivät. Uitua tuli vain 1,2 kilometriä, mutta aluksi pitää ottaa aina rauhallisesti. Joskin kilometri taittui aikaan 40 minuuttia, joka on enemmän kuin tavanomainen – ainakin minulle. Kalorien kulutus oli toki 191, joka on ihan hyvä tulos todella rauhallisesta uimisesta. Ylin syke osoitti 124 iskua minuutissa,keskisyke 47 iskua ja minimisyke ylsi vain 32 sykkeeseen minuutissa. Nyt on todettava, että en luota kovin tiukasti mittarin lukemiin. Ylin syke on aivan liian korkea, ja se on tullut aivan uimisen alussa, joka ei suinkaan ollut rasittavinta ja kovinta kuntoa vaativa osuus. Suuri osa uimisesta oli aivan siinä minimisykkeen paikkeilla, joten senkin toki kyseenalaista. Olisinhan ollut lähes sykkeetön lähes koko uimisen ajan.

Kaloreiden kulutus oli melkoisen vaisua, noin kokonaisuutena ottaen. Tulokseksi tuli 327 kaloria koko ähellyksestä. Mutta uudelleen aloittavalle se on varmaan ihan kohtuullinen lukema. Itse olen jotensakin tyytyväinen itseeni ja eritoten siihen, että pystyin edes menemään tuota suoritusta tekemään.MET-minuutteja uinnissa 160 ja kuntopyörällä 175. Yhteensä noita Kuopion yliopiston MET-minuutteja tuli suoritettua 335 eli lähes sama määrä kuin kulutin kaloreita. Kun muistetaan, että Kuopiolaisten suositusten mukaan viikossa pitäisi kertyä MET-minuutteja yhteensä vähintään 500 – 1000, jotta siitä olisi hyötyä. Tämän minuuttien määrän lisäksi he toteavat, että jokaisen tulisi lisäksi harrastaa lihasvoimaa ja -kestävyyttä ylläpitävää tai parantavaa liikuntaa vähintään kahtena päivänä joka viikko. Siis minunkin pitäisi osoittaa olevani kohtuullinen liikkuja, lisäämällä liikuntakertoja ja jopa määrääkin.

Muuten tuo sykemittari tai nuo kaksi sykemittariani, antavat paljon enemmän tuloksia tekemisestäni kuin edes ymmärrän. Jossain vaiheessa kait pitäisi perehtyä asiaa tarkemmin ja yrittää avata noita hienoja salaisuuksia ja yrittää saattaa ne muotoon, jota itsekin ymmärrän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti