keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 71


Bataattiloora.

Tänään oli eilistä aurinkoisempi päivä, melkein näimme auringonkin, vaan ei ihan. Mieliala parani huomattavasti ja elämä muuttui valoisammaksi. Joulu se vaan tulee omalla painollaan ja tänään on tehty jo selkeät aterioimisen alkuvalmistelut. Kuorittu perunat ja tehty muusi sekä siitä edelleen pernaloora, jota uunitettiin melkoisen pitkään. Toinen valmistaminen on tapahtunut bataattilooran tekemisessä. Kuorittiin bataatit, keitettiin, ne muuten ne kypsyvät melkoisen sukkelaan, ja muusattiin sekä uunitettiin. Molemmat ruokalajit valmistettiin kookosmaidolla, sillä naudan proteiini ei soi kaikille tuleville ruokailijoille. Mutta keinoja on monia ja pitää käyttää vain mielikuvitusta.

Huomenissa otetaan kinkku suolavedestä ja annetaan sen liota perjantaihin saakka tavallisessa vedessä. Sitten kuivataan ja uunitetaan. Rosollin ainekset valmistetaan huomenna ja koostetaan yhteen perjantaina. Lisäksi huomenna otetaan esille hanhenrinnat ja kalkkuna, jotka tietysti paistetaan. Jälkiruoaksi olen ajatellut suklaakiisseliä ja jäätelöä, niitä pitää olla erilaisia, sillä kaikki eivät voi syödä samaa ruokaa. No, saa nyt nähdä mikä toteutuu ja mistä luovutaan, mutta itse olen päättänyt vakaasti olla ilman, kuin ihan aito englantilainen auto Hillman.

Yksi vielä unohtui. Sinikka, siis Kotijuopon avokki, kertoi hienon ajatuksen. Koska hän ei aio valmistaa täksi jouluksi räätikkälooraa, niin sen hän karvaa keitetyillä lanttukuutioilla,jotka keiton jälkeen kuivataan ja joko ruskistetaan rapsakoiksi voissa tai sitten friteerataan öljyssä kuten ranskalaiset perunat. Mielestäni tämä on oivallinen resepti ja aion juuri huomenna hankkia lanttua torilta ja valmistaa vasta lauantain aikana ko. lanttufritit.

Ilmeisesti Joulu ja sen tuleminen sekoittaa pienen pääni niin perusteellisesti, että sinne ei oikein muuta mahdu. Niin ja joitain lahjoimiakin on tietty hankittu, mutta ne saavat pysyä yllätyksinä ainakin jouluaattoon saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti