![]() |
Bataattiloora. |
Tänään oli eilistä aurinkoisempi
päivä, melkein näimme auringonkin, vaan ei ihan. Mieliala parani
huomattavasti ja elämä muuttui valoisammaksi. Joulu se vaan tulee
omalla painollaan ja tänään on tehty jo selkeät aterioimisen
alkuvalmistelut. Kuorittu perunat ja tehty muusi sekä siitä
edelleen pernaloora, jota uunitettiin melkoisen pitkään. Toinen
valmistaminen on tapahtunut bataattilooran tekemisessä. Kuorittiin
bataatit, keitettiin, ne muuten ne kypsyvät melkoisen sukkelaan, ja
muusattiin sekä uunitettiin. Molemmat ruokalajit valmistettiin
kookosmaidolla, sillä naudan proteiini ei soi kaikille tuleville
ruokailijoille. Mutta keinoja on monia ja pitää käyttää vain
mielikuvitusta.
Huomenissa otetaan kinkku suolavedestä
ja annetaan sen liota perjantaihin saakka tavallisessa vedessä.
Sitten kuivataan ja uunitetaan. Rosollin ainekset valmistetaan
huomenna ja koostetaan yhteen perjantaina. Lisäksi huomenna otetaan
esille hanhenrinnat ja kalkkuna, jotka tietysti paistetaan.
Jälkiruoaksi olen ajatellut suklaakiisseliä ja jäätelöä, niitä
pitää olla erilaisia, sillä kaikki eivät voi syödä samaa
ruokaa. No, saa nyt nähdä mikä toteutuu ja mistä luovutaan, mutta
itse olen päättänyt vakaasti olla ilman, kuin ihan aito
englantilainen auto Hillman.
Yksi vielä unohtui. Sinikka, siis
Kotijuopon avokki, kertoi hienon ajatuksen. Koska hän ei aio
valmistaa täksi jouluksi räätikkälooraa, niin sen hän karvaa
keitetyillä lanttukuutioilla,jotka keiton jälkeen kuivataan ja joko
ruskistetaan rapsakoiksi voissa tai sitten friteerataan öljyssä
kuten ranskalaiset perunat. Mielestäni tämä on oivallinen resepti
ja aion juuri huomenna hankkia lanttua torilta ja valmistaa vasta
lauantain aikana ko. lanttufritit.
Ilmeisesti Joulu ja sen tuleminen sekoittaa pienen pääni niin perusteellisesti, että sinne ei oikein muuta mahdu. Niin ja joitain lahjoimiakin on tietty hankittu, mutta ne saavat pysyä yllätyksinä ainakin jouluaattoon saakka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti