torstai 22. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 72


Poromiesten kunniaksi vanha kuva Lapista. 

Eilen valmisteltiin Joulua, tuota juhlista jalointa. No, tänään on jatkettu aloitetulla linjalla, mutta supistetummassa muodossa. Mutta kuitenkin on pidetty telefoneerausta veljenpojan kanssa. Aiheena Jouluaatto, jonka vietämme hänen ja perheen kanssa.

Eilen saapui Kittilästä, noilta kuvissakin esiintyneiltä poromiehiltä poron paistista tehtyä käristeen raaka-ainetta. Eli nyt lisätään käriste tai sen kastikkeeksi muotoiltu muunnos ruokalistalle. Ei siis tule ainakaan ruokaa pidoista puuttuman. Ja huomenissa pitää huolehtia Vertin sairaalareissusta, sillä pojalle laitetaan käteen tehty ihonsiirtoon sellainen puristeside, ilmeisesti juuri tuollainen omien tukisukkieni kaltainen. On sitten mittojen mukaan tehty ja hyväksi käyttää havaittu.

Muutoin päivä on sujunut torillakäymisen ja kirpputorin merkeissä. Torilta ostin tuoreita kananmunia, jotka vakiomunittaja toimittaa. Ja tietenkin hyviä Lopen porkkanoita ja lanttuja, jotka ovat myös vakitoimittajaltani. Niissä porkkanoissa ei isoinakaan ole kovaa ja puumaista sydäntä, vaan se on jopa hyvän makuinen ja mainiosti syötäväksi kelpaava. Parasta täällä maalla asumisessa onkin juuri mahdollisuus saada todella hyviä raaka-aineita, joista voi tehdä mitä hienointa ravintoa, todellista luksusruokaa. Se muun on ollut minunkin ongelmani ja nyt opettelen pääsyä eroon näistä heikkouksistani. On se vallan vaikeata, mutta ilman Cambridgea olisin taas kerran epäonnistunut, niin ja kiitos tuon Cambridge-projektin henkilöitymälle Pietilän Annelle.

On hyväkin uutisia kerrottavaksi. INR-arvo, siis veren notkeus, on hyvällä tasolla. Sitä se ollut jo jonkin aikaa, sillä edellisestä verikokeesta on kulunut kaksi viikkoa. Nyt ensimmäisen kerran pitkään aikaan, en ainakaan tämän vuoden piikkiin ole moista kokenut, saan ja soudun menemään verikokeeseen kolmen viikon kuluttua. Siis eräs keskeinen tavoite on toteutunut. Siis keskeinen on arvon oman terveyteni suhteen. Olimmehan huolestuneita juuri INR-arvon suuresta vuoristoradasta, eli milloin alle kahden ja milloin yli neljän olevista arvoista. Ne ovat jo todella kriittisiä lukemia koska raja-arvoni ovat 2,5 ja 3,5.

Mutta tästä kaikesta on hyvä ponnistaa uudelleen kohden sadan kilon rajaa ja sitä Versacen puvun päälle sopimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti