sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 75


Roomalaiset viettivät Saturnalia-juhlaa, jonka kristityt korvasivat Jeesuksen syntymällä.

Nyt on ohitettu vuoden julmin päivä painonhallinnan harrastajan kannalta. Olemme siis ohittaneet jouluaaton, siihen liittyvän mässäilyn kunnialla, ja itse olen todennäköisesti selvinnyt melko pienin vaurioin tästä perinteisestä mässäilypäivästä.

Olin viettämässä juhlista jalointa, eli aattoa veljenpoikani perheessä, jossa on 8-, 6-, 4- ja 1 vuotiaat lapset. Eli taas kerran sain vahvistuksen näkemykselle, että joulu on erityisesti lasten juhla. Sillä oli siinä vilinää ja vilskettä pienten lapsien, ja oli riemullista katsella pienen riemua. Tosin joulupukki, joka tuli fyysisesti läsnä, toi lapsille aivan liikaa kaikkea ja mitä erilaisinta tavaraa. Olivatko lapset olleet kilttejä? Jos tavaran määrällä asiaa mitataan, niin kiltteys olisi ollut ylitsevuotavaa.

Kuten aiemmin olen jo valmistautumista, eli adventtia kuvannut, niin ruokaa oli todellakin ylen määrin. Itse pitäydyin maisteluun ja omaan evääseeni. Tämä oma eväs oli pala Annen ohjeen mukaan tehtyä piirakkaa, tosin ihan ikiomana sovelluksenani. Olin jostain kumman syystä jättänyt valmistuksesta pois juustoraasteen. Kuitenkin maku oli hyvä, joskin rakenne hiven rapea. Lisänä oli siis kuivattuja tatteja, tavallista sipulia, valkosipulia ja punajuurta ja porkkanaa. Lisäksi maistoin kalkkunaa, kinkkua, bataattilooraa, mausteliemessä olevia kanttarelleja sekä sinappisilakkaa. Juomana olisi ollut tarjolla valko- ja punaviiniä,appelsiinilimonadia, eri maitoja sekä minulle tietysti ihan tavallista vettä.

Mutta vaikka olisinkin nauttinut liiaksi jouluaaton antimista, niin on muistettava näkemys moottoritiestä. Painonhallinta on kuin ajaisi autolla lujaa ja leveätä moottoritietä, mutta joskus tulee eteen huoltoasema tai levähdyspaikka, jolla viivähdetään hetkinen. Kuitenkin jatketaan ripeästi matkaa moottoritiellä tekemättä suurta numeroa pysähtymisestä. Eli aina pitää jatkaa matkaa esteistä ja viivytyksistä huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti