tiistai 6. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 56


Tasavallassa on tanssittu ja kohta pannaan pillit pussiin. Tapahtumia olen seurannut ja ollut ihan muuten vaan tai en ole ainakaan saanut mitään aikaiseksi. Tai olen toki valokuvannut veljeni uutta kämppää jotain asiakaslehteä varten, sillä rakentaja haluaa käyttää taloa referenssinään. Ja onhan hänen vaimonsa eno linnan juhlijoiden joukossa, ainoana kansallispukuisena miehenä, saamelaisia ja ulkomaalaisia lukuun ottamatta.

Mutta jos oikein filosofiseksi heittäydytään niin läskit ja niiden kertyminen ovat itsenäisyyden syytä. Onhan Suomesta tullut yksi maailman vauraimpia valtioita ja se näkyy monin tavoin katukuvassa tai jopa linnan juhlissakin. Linnan juhlissa naiset voivat haaskata surutta melkoisia summia rätteihin, joita ehkä käytetään vain kerta. Se jos mikä kertoo kansallisesta vauraudesta. Ennen diplomaattien tulo linnaan tarkoitti kansainvälisen muodin sisääntuloa. Nyt nuo samat diplomaatit edustavat lähes tavallista rahvasta, naiset vaatimattomissa mekoissa ja miehet hyvin vähäisissä kunniamerkeissä. On kait vaikea sanoa Irwinin tavoin, että yksi sieltä on poissa, Sven Duuvaa siellä ei näy. Ei Suomessa ole enää sellaista Sveniä kuin Irwin tarkoitti. Me elämme todella toisenlaisessa yhteiskunnassa.

Mutta paremmin se näkyy katukuvassa, sillä meitä jopa sairaalloisen lihavia ihmisiä on todella runsaasti ja joudumme monin tavoin p onnistelemaan kilojemme kanssa. Vaan eipä ollut moista ongelmaa köyhemmässä Suomessa, siellä oli todella usein puutetta jopa ruoasta. Mitä lähemmäksi tulemme nykysuomea, niin sitä suuremmaksi käy meidän lihavien ihmisten ryhmä. Eli Cambridgen tapaisilla projekteilla on kysyntää. Mutta samalla myös moni herkkäuskoinen lihava hurahtaa mitä ihmeellisimpiin laihdutuksiin. Kun todellisuudessa sen prosessin takana voi olla vain monia kieltäymyksiä ja uuden oppimisia.

Yhteenvetona päivän teemasta voimme todeta, että itsenäisessä Suomessa voidaan hyvin paremmin kuin koskaan ennen. Meillä on jopa mahdollisuus ja oikeus olla lihavia, jopa sairaalloisen lihavia. Tuon oikeuden sotiemme veteraani, isäni heidän joukossaan, ovat meille taanneet. Mutta meillä on myös oikeus taistella lihavuutta vastaan, aivan itsenäisesti ja perskohtaisesti. Meillä on myös oikeus valita omat keinomme tähän taisteluun osallistumiseen ja minulle se keino on ollut Cambridge-projekti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti