lauantai 17. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 67

Inarin pohjoisrannan porotilan entinen päärakennus.

Dieettipäivä 67

Eilen kahjuilin erinäisiä ilmiöstä nimeltään EPOC. Tietenkin kaikkein oleellisin jäi asiasta kertomatta eli omat EPOC-arvoni. Olen kirjoittanut sähköisen viestin Suunnon helpdeskiin ja saanut sieltä ystävällisen ja hyvin asiallisen vastauksen uteluuni ja ongelmaani.

Tuo kyselemäni ongelma kohdistui kahden eri Suunnon tietokoneohjelman antamiin tuloksiin sykevyön luovuttamasta perusdatasta. Kyseisen ohjelmat ovat tietokoneella oleva TrainingManager sekä netin suojissa lymyävä Movescount. Suunnon antaman vastauksen mukaan tietojen erilaisuus johtuu kummankin ongelman käyttämästä hivenen toisistaan poikkeavasta Logaritmista. Eli asia on tekemisissä ns. korkeamman matematiikan kanssa ja sinne minulla ei ole minkäänlaista pääsyä. No, ei ole kovasti halujakaan.

Näin Movescount perustuu uudempaan algoritmiin kuin tuo vanhempi TraningManager, jota ei edes enää ilmeisesti edelleen kehitetä. Kuitenkin historioitsijana elän aina kiinni menneessä joten käytän rinnakkain molempien antamia tuloksia.

Jos oteamme tarkasteluun EPOC-arvot menneen tiistain tuloksistani kuntopyörällä ja uimisessa. Nyt haluan muistuttaa, että itse kovasti epäilen koko sykevyön toimintaa lähinnä uimisen kohdalla, sillä sehän antoi aivan uskomattomia tuloksia melko normaalista suorituksestani.

Tiistain pyöräilyn EPC-arvoni oli tasan 5. Eli se on todella alhainen ja sijoittuu sinne luokkaan 1 eli vähäinen tai palauttava vaikutus. Kuitenkin suorittamani normiuinti antoi tulokseksi 15 eli se jo yltäisi ylläpitävään vaikutukseen. Ja juuri tähän lukuun en suostu uskomaan. Sillä yleensä lukemani ovat molemmat olleet samaa luokkaa ja pääsääntöisesti siinä 4 ja 5 seutuvilla. Joskus hivenen on mennyt yli ja harvoin yli. Korkeimmillaan aikaisempi EPOC-arvoni on ollut 7. Tämä antaa todella perustellun syyn epäillä uinnin tuloksia. Kaikki nämä tulokset ovat siis Movescountin antamia.

Samat tekemiset aikaansaivat hiukan erilaiset tulokset TrainingManagerin taulukoissa. Kuntopyöräily antoi EPOC-arvoksi 4.4, joka on hiukan alempi tuloskuin Movescountilla. Mutta uinnissa tulokseksi tuli jopa17, joka on selkeästi korkeampi kuin vastaava luku Movescountilla. Eli mihin uskoa, mikä on oikea tulos, vai onko mikään oikea ja onko sillä oikealla tuloksella mitään todellista merkitystä? Ehkä onkin tarkoitus sekoittaa mieleni ja saada kokominäni epäilemään ja tekemään kaikkea enemmän tosissani ja hullunkiilto silmissäni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti