keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 78

Verenpaineen perinteistä mittaamista.
 Tämä päivä on mennyt ihmetellessä eilistä tapaamista ja sulatellessa kaikkea sen tapahtumia. Erityisesti vielä on nautiskellut eilisen kollegani saavutuksesta, eli yli neljänkymmenen kilon pudotusta puolessa vuodessa. Se on hämmentävä saavutus ja olen samalla kertaa sekä onnellinen hänen puolestaan ja hivenen kateellinen koska en varmasti itse pystyisi samaan hienoon tulokseen. Kyllä tosin oma positiivinen tulokseni oli pienoinen yllätys, sillä varovaisesti epäilin jo takapakkiakin olevan tulossa koska siltä se tuntui. Näin vähän ihminen luottaa omaan minäänsä ja omaan vaakaansa. Se on ensimmäinen syyllinen kaikkeen ja sitä ensiksi epäillään väärästä näyttämisestä – siis vaakaa!


Päivä on muuten ollut tasaisen harmaa, joskin muutama auringon pilkahdus on ollut näkyvissä. Olemme toki kulkemassa kohden auringonvalon lisääntyvää aikaa ja tämä päivä on kukonaskelta pidempi kuin eilinen.

Moderni tapa mitata itse oma verenpaineensa.
Muuten korostin eilen tapaamisessa ja haluan korostaa nyt ja vastakin pussiruokinnan merkitystä. Kaikkein oleellisinta tässä vähäkaloristen dieettipussien käytössä on pään pysyminen kokonaisena ja ehyenä ja jopa tuon tärkeän elimen paremminvointina. Useissa muissa dieeteissä, joissa ei samalla tavalla käyttäjä saa kaikkien ihmisen elintoiminnoille tärkeitä vitamiineja, hivenaineita, rasvoja ja suoloja, pää helposti menee sekaisin ja sitten ollaan taas vaikeuksissa. Tavallaan itselleni kävin samoin, joskaan homma ei vielä ehtinyt kohota pään tasalle. Terveyteni petti aivan toisaalla, mutta petti kuitenkin. Omat veriarvoni lähtivät kiitolaukassa vuoristorataan ja se olisi ollut todella vaarallinen kehitys omalle terveydelleni. Eli sain opetuksen, että karppaaminen ei ole minun juttuni ja muutkin muoti-ilmiöt eivät sovellu minulle. Aivan peruspussiruokinta ja siihen liittyvät vertaistuki hyvän vetäjän johdolla on se ainoa oikea tapa toteuttaa painonhallintaan, josta kilojen pudottaminen, jota esim. laihduttamiseksi kutsutaan, on vain yksi pienehkö osanen, joskaan ei kovin vähäinen.

Toisaalta nyt pitää olla tarkka verenpaineen suhteen. En muuten olisi koskaan uskonut näkeväni tätä päivää. Tänään keskellä päivää mittasin oman verenpaineeni koska tunsin huimausta. Mittari näytti ihan uskomattomia lukuja eli alapaine oli 59 ja yläpaine 101. Mittaus tapahtui ihan tavanomaisessa olosuhteessa klo 14.12 tänään ja sykkeeksi laite ilmoitti 57 ei normaalia jopa hivenen suuremman lepopulssin. Tämä johtaa siihen, että tuota pulssia pitää tarkkailla ja kirjata tulokset omaksi tiedostokseen Exelillä. Mutta yllättävä tulos oli, joskin se oli mieluisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti