sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 68

Laihduttaminen on saman kaltaista kuin kiipeaminen
Aulangin puiston Rakkeuden tenppeliin lumisena talvena.
Aina saattaa liukua taaksepäin.
Kuva: Teresa Lehikoinen
Tänään on ollut erinomaisen tyhjä tapahtumapäivä, sitä ei siis millään ilveellä voi kutsua edes kunnolla päiväksi. Oikeastaan on tapahtunut vain Kotijuopon soitto ja kyydittämispyyntö. Kotijuoppo on entinen naapuri, joka ei enää uskalla ajaa autolla koska on kärähtänyt kahdesti ratista. Ei hän tietenkään ole alkoholisti, vaikka kuinka rima ylittyisi kaikkien alkoholistin määritteiden osalta. Mutta kun tarvitsee sitä kaljaa ja tupakkaakin, niin uhraudun pilaamaan toisen henkilön terveyden. Ilmeisesti hän näkee vielä 50-vuotispäivänsä, mutta jatkosta en menisi takuuseen enkä vetoa löisi hänen pitkäikäisyytensä puolesta.

Olen tietenkin ollut huolissani projektista ja sen menestymisestä. EItunnu paino millään tipahtavan, ja on sellainen tunne kuin olisi menossa minässäni jonkinmoinen stagnaatio-vaihe. Olen jopa harkinnut siirtymistä tasolla 1+, mutta se aiheuttaisi ehkä terveysriskejä. Eli pitää vaan yrittää itsepäisesti puskea eteenpäin ja koetella minäänsä tulevan Joulun eri tilanteissa.

Olen suunnitellut mitä voisin syödä ja mistä nauttia tuona jalona juhlana, Jouluna. Jouluateriaksi, muiden syödessä kinkkua ja muita perinneruokia, olen ajatellut tehdä tomaattikeittoa, johon lisään runsaasti sipulia ja valkosipulia sekä muita mausteita. Varsinaiseksi ateriaksi ajattelin laittaa salaattia, erinäisistä vihanneksista, ja lisänä kesäkurpitsaa grillattuna. Jäliruokasi voisi olla esim. minttusulkaa pirtelö, josta voisi tehdä vanukkaan. Ainoa ongelma on miten sen saada tehtyä vanukkaaksi? Lämpimän osan voisi korvata palalla sieni-muna-piirakkaa, jonka ohjeen Anne on antanut. Mutta eihän tässä tarvitse mitenkään kipristellä, paitsi jos päätän siirtyä pariksi viikoksi ihan  pelkistettyyn pussiruokintaan.

No onneksi huomenna on taas Annen ja muiden ryhmäläisten tapaaminen. Sitä odotan enemmän kuin Joulua. Tai oikeastaan se on sellainen perusjoulun ja kokojoulun yhdistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti