maanantai 5. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 55


Taas kerran päivä menemistä ja tulemista täynnä. Miten voi eläkeläisellä olla näin toimintaa täynnä oleva päivä. Nyt kirjoitan tätä Alajärveltä, jonne pääsimme monien mutkien kautta ja vain noin 5 tuntia myöhemmin kun oli alun perin ajateltu. 

Ei aamu vielä tiennyt mitä kaikkea päivä toi tullessaan. Aamulla tietenkin kävimme viemässä kynttilöitä isäni haudalle Wanajan kirkkomaalla. Ja sitten lähdin hakemaa kameraa lainaksi veljenpojalta. Mutta tietenkin sain kameran, mutta paljon muutakin tapahtui tuon ns. hakemisen aikana. Oli näet  tarvetta lastenhoitoon, kyytimiseen ja melkein kaikkeen muuhun. Vertti näet pääsi sairaalasta kotihoitoon, siis juuri vuoden ikäinen veljenpojan poika. Lisäksi perheen auton oikea vetoakseli sanoi palvelusopimuksensa irti ja juuri kun Vertti oli kyydissä. 

Pääsimme lähtemään kohden Pohjanmaat vasta noin  klo 14:00 Eli vain viisi tuntia suunnitellun jälkeen. Mutta kuitenkin onnistuimme suunnistuksessamme. Keli vain oli liukas ja ajaminen vaati tarkkuutta ja itsehillintää, sillä jo Kalvolassa törmäsimme tämän talven ensimmäisiin lumikeleihin. 

Mielenkiintoisesti oli oppinut jotain perjantaita, sillä nyt osasin juoda ja syödä lähes oikeaoppisesti. Mutta oli mukana myös vastareaktio, eli pissalla piti käydä 50 kilometrin välein. Mutta mitä mies ei tekisi läskien lähtemisen tähden.

Kaikkein tärkeintä koko päivässä oli kuitenkin Vertin kotiutuminen. Hän ei kertaakaan ollut ilmaissut tyytymättömyytaan tapahtummin, vaan oli koko ajan jaksanut hymyillä ja touhuta. Siis aivan entiseen malliin. Hyvä Vertti, ole idolini suhtautumisessa vaikeusiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti