sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Dieettipäivä 61


Alapaine,sydän laajenee

Aamu alkoi todella hienoissa merkeissä. Tavan mukaan valmistin itselleni Cambridge-puuron, josta todella pidän. Kun laiton puuron mikroon, niin otin samalla puolukkasoseen,jota puuron sekaan laitan. Jääkaapista. Tai piti ottamani se jääkaapista. Kutenkin tartuin vain kanteen ja siinä samassa se töppäys tapahtui. Purkki putosi ja noin puoli litsaa puolukkasurvosta putosi jääkaapin sisälle, meni pakasteosan ovelle, lattialla, lattiamatolle, lämpöpatterille ja seinälle. EI muuta kuin syömään pienen jäljelle jääneen tilkan kanssa ja sitten puhdistushommiin. Ja se oli vasta tiukka työ. Kaikki muut tulivat kohtuullisen puhtaiksi, mutta seinään ja sen maalipintaan jäivät tahrat, jotka eivät millään suostuneet kokonaan lähtemään. Ilmeisesti on maali huokoista, jotta imi itseensä. Uudelleen maalaus tulevana kesänä, sillä eivät ne tahrat oikeasti edes häiritse.

Yläpaine, sydän supistuu 
Tänään piti kirjoittamani verenpaineesta, sillä se on aiheuttanut minulle jonkinmoisia ongelmia. Olen siis vähentänyt yhden lääkkeen arsenaalista ja kolme on vielä jäljellä, kun mukaan ei lasketa sitä aiemmin nimettyä Marevan-lääkitystä. Nyt kuitenkin on ajoittain tuntunut huimausta ja kun olen mitannut verenpaineeni, niin lukema on ollut yllättävän alhainen, siis minulle alhainen.

Minulla on normaalisti yläpaine eli systolinen maine ollut yli 140 mmHgja alipaine eli diastolinen vähintään 90 mmHg. Ja kun en ole tottunut kovin alhaisiin paineisiin, niin se on ilmaissut itsensä lievänä huimauksena. Siihen on ollut nautittava jonkinmoinen ateria ja homma on tullut ennallaan. Enkä kyseessä voi olla myöskin veren sokerin liiallinen laskeminen, tiedä häntä.

Virallisesti verenpaineet luokitellaan seuraavasti:

  1. Alhainen paine - <90 systolinen ja <60 diastolinen
  2. Ihannearvo - 90 – 119 systolinen ja 60 – 79 diastolinen
  3. Normaali - 120 – 129 systolinen ja 80 –85 diastolinen
  4. Tyydyttävä - 130 – 139 systolinen ja 85 – 89 diastolinen
  5. Lievästi kohonnut - 140 – 159 systolinen ja 90 – 99 diastolinen
  6. Kohtalaisesti kohonnut - 160 – 179 systolinen ja 100 – 109 diastolinen
  7. Huomattavasti kohonnut - >180 systolinen ja > 110 diastolinen

Nyt kun olen normaalissa ja osittain jopa ihannearvon puitteissa, niin kyllä se toisaalta on hienoa ja mielenkiintoista. Tosin hankin jo uuden verenpainemittarinkin, kun en uskonut vanhan antamia lukemia. Sillä uskoin kaiken vanhan, kuten itsenikin, ravistuvan ja kuluvan käyttökelvottomasi aikaa myöten ja liiasta käytöstä. Mutta en voi valittaa, vaikka joudunkin turvautumaan ravinnonlisiin, ainakin vielä toistaiseksi, sillä niitä kolmea lääkettä ei voi noin vain vähentää sillä ne ovat enemmän kuin välttämättömiä sydämelleni.

Tietenkin mielelläni luopuisin Beta-salpaajista, sillä ne estävät pulssin nousun ja siten tehokkaamman liikkumisen korkeammalla sykkeellä. Mutta siinä on enemmänkin pahoja kuin hyviä puolia, sillä mitä proteesilleni tapahtuisi ja mitä kaikkea muuta siitä seuraisi.

Kuten voi todeta, niin olen enemmän kuin ongelmallinen laihduttaja, joka voi jopa harrastaa liikkumista ja urheilemista, mutta kun pulssi ei nouse niin se vaan ei nouse. Eli olen jatkuvasti alitehoilla toimiva fiksu vekotin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti