sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Dieettipäivä 103
Tänään oli vuorossa siis odotettu setä Washingtonin vierailu. Se nyt ei ole koskaan mikä tahansa vierailu vaan siihen liittyy monia hienoja asioita ja seikkoja. Merkityksiäkin on roppakaupalla kaikessa mukana. Nyt hän toi muutaman kilon painoisen ja yli A4-arkin suuruisen ja noin viisi senttiä paksun hienon kirjan, joka käsittelee minulle hyvin mielenkiintoista ja tärkeää aihetta. Se ei ole kuitenkaan läskien lähdettäminen tai yleensä painonhallinta, vaan perinteiset mustekynät, joita olen haalinut melkoisen kokoelman itselleni. Kirja on tietenkin amerikan-kielinen, eli kyllä ne siellä suuressa maailmassa osaavat. Mutta hieno on lisä vaatimattomaan kirjastooni. Kirjasta kiitos setä Washingtonille ja Madamelle myös ja eritoten hänelle.

Vierailu oli merkittävämpi kuin tänään pidettävät vaalit, joissa äänestin ennakolta. Tietysti seuraan vaalien tuloslaskentaa ja olen täynnä jännitystä. Mutta keväisten eduskuntavaalien seuraamisen tapaan en toimi. Olin keväällä varannut itselleni muhkean annoksen kaikkea kivaa naposteltavaa koko pitkän illan ajaksi. Vaan nyt on todellakin toisin. Taidan ottaa pitkän pirtelön. Siis runsaammalla vedellä kuin tavallisesti ja nautiskella sitä illan aikana, niin ja ehkä pari tomaattia menee siinä sivussa. Tomaattihan ei ole vihreä, tuon väristä ruokaa minun pitää kuitenkin välttää vereen vaikuttavan K-vitamiinin tähden.

Törmäsin tänään netissä uskomattomaan mainokseen. Se käsitteli tietenkin läskien lähdettämistä. Kyseessä on Nuvoryn-kapselit, joita nautitaan aamuin illoin ja niin se vaan läski vähenee ja elämänlaatu paranee. Todellinen ihme, joka ratkaisee koko maailman paino-ongelmat yhdellä kertaa. Ei tarvitse muuta kuin niellä kaksi kapselia päivässä ja se on siinä.

Tietenkin minäkin haluan läskeistäni eroon vähimmällä mahdollisella tekemisellä. Kuitenkin mieleeni nousi jälleen kerran läskiguru Pertti Mustajoen ajatukset. Jos luvataan jotain todella helppoa, niin se on huijausta. Laihduttaminen vaatii aina kieltäymyksiä, ponnisteluja ja kovaa intoa ja yritystä. Lisäksi jonkun lääkäriksi sanotun suositukset voi kukin tuote ostaa tai koko henkilö ei ole edes olemassakaan.

Tuo riitti minulle, se ei varmasti toimi minun kohdallani, vaan on yritettävä ja ponnisteltava. Pienellä siellä jossain kuitenkin luki, että pillerit vaikuttavat vain yhteydessä elämäntapamuutoksen eli ruokailuun ja liikuntaan liittyvien radikaalien muutostoimien kanssa. Siis se ei toimikkaan kuin rahastuskeinona ja itse pitää saada aikaan se elämäntapamuutos. Siihen minä en syöppönä itse pysty. Tarvitsen tuekseni ryhmää ja se fiksua ja asiat ymmärtävää vetäjää. Ja joku Dr. Mark Weis suosittelee pillereitä. Ja kun mainitaan lääkäreiden suosittelema, niin niitä on vain yksi. Onko häntä edes oikeasti olemassa ja minkä alan tohtori hän on? Onko vaikka filosofian tohtori, jonka pääaineena on ollut uskontotiede?

Mutta parasta sivustolla oli tuo päivän kuva, jossa annetaan sekä mies- että naisvartaloiden eräänlainen mallijakauma painoindeksin mukaisesti. Siihen muuten kannattaa ehkä tutustua, mutta sitä ei saa ottaa liian vakavasti. Ihmiset ovat jostain syystä rakenteellisestikin hyvin erilaisia ja meitä on aina moneksi. Eivät edes identtiset kaksoset ole samanmoisia ihan prikulleen. Mutta onhan tuokin eräs näkemys läskiyden olemuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti