lauantai 7. tammikuuta 2012

Dieettipäivä 88


Inarin pohjoisrannan porotilan nyt jo poltettu päärakennus,
paikalla on nykyisin samanlainen uusi rakennus.

Pidin eilen antamani lupauksen. Siitä olen edelleenkin ylpeä, että tein sen. Oli se toki hivenen kankeaa ja vaivalloista, mutta sittenkin se tuli tehtyä. Mutta nyt voin vain esittää arvioita tuloksista, sillä MemoryBeltin virtaska taitaa olla finaalissa. Nyt selittyy ne eräänlaiset huippuarvot, joita sen suorituksestani tiistaina antoi. En ole todellakaan niin hyvä kun tuo vyön tuloksineen väitti. Taisin jo ihan ylpistyä hienoista suorituksistani.

Nyt saatan esittää vain sivistyneistä arvailuja ja oletuksia suorituksestani. Toki pyrin tiedemiehenä rehelliseen tulokseen, mitäs sitä itseään huijaamaan. Fillaroin kokonaista 50 minuuttia, eli sivistynyt arvioini on, että kaloreita olisi kulunut 607. Kaikki perustuu muutamaan edellisen kertaan. Sykkeestä on osaa sanoa mitään, sillä niin sekavaa se oli, jos se yleensä edes mittasi mitään. Uimisessa meni 1,5 kilometriä, sillä läheni altaan sulkemisaika, enkä viitsinyt ihan viimeisenä notkua altaassa ta pesutiloissa. Tuollainen matka on yleensä kuluttanut 511 kaloria, joten merkitään se nytkin tiedoksi. Syke ei ole tiedossa edellä mainituista syistä johtuen.

Yhteiskulutuksessa päästiin tavoitteeseen, joka on tuhat kilokaloria suorituskerta. Nyt meni tuon aiemman laskelman mukaisesti 1118 kilokaloria, joista yleensä käytän nimitystä kaloria. Siis voin olla tyytyväinen itseeni.

Kun oli jostain syystä, vaikka en todellakaan tiedä mistä syystä, eilen melkoisen alakuloinen ja matalamielinen, niin tänään ei moista ilmiötä enää ollut. Se tila oli ja on nyt mennyt.

Mielenkiintoisesti kuitenkin oikeustieteen tohtori Kari Uoti käsitteli juuri eilen blogissaan ihmisen hämmästyttävää kyky luoda ja uudistaa minäänsä. Hän kirjoittaa:
"Mieli ei vain ehkä vaikuta siihen miten voit, vaan se vaikuttaa aivan varmasti. Asenne, oma halu voida hyvin tai huonosti vaikuttaa aivan uskomattoman paljon siihen miten ihminen voi.
... esimerkiksi lääkkeisen placebo vaikutusta, mielialalääkkeiden osalta pacebo-vaikutus oli tutkimuksen mukaan yli 80 %, eli ainoastaan hyvin masentuneet ihmiset saiva lääkkeistä mitään apua, ihminen itse vaikutti mielialansa kohentumiseen uskoessaan saaneensa apua lääkkeestä
Tämä sama toistui auktoriteettien osalta jos lääkäri sanoin, että kohta sattuu, niin sitten sattuu, vaikka suoneen työnnetään erittäin vahvaa kipulääkettä ja taas päinvastoin, nyt ei enää  satu, vaikka neulassa ei ole vettä vahvempaa, niin sitten ei satu.
Ihminen on ällistyttävä kapine, joka pystyy luomaan oman onnensa pelkästään olemalla onnellinen, päättämällä, että asiat on hyvin, mutta tämä kapine pystyy myös toimimaan itselleen tuhoisasti päättämällä, että kaikki on päin helvettiä. Kaikki on kiinnimielestä."
Eli tosiasiassa minusta itsestäni on kiinni se miten hoidan minääni, miten miellän ympäristön ja sen antamat ärsykkeet ja miten yleensä järjestelen kokomusmaailmaani. Tämä on varmaan kun kerran tohtori se sanoo, sillä kyllä hän tietää, kun tietää opettajakin koska hänkin on viisas mies tai nainen.


Uotin näkemyksenkin mukaan vain ihminen itse voi säädellä halujaan ja mieltymyksiään. Eli pitääkö hän asioita positiivisina  vaiko negatiivisia. Näin pitäisi suhtautua myös kaikkeen siihen  mitä suustaan sisäänsä pistää. Eli muodostaa negatiivinen meemi negatiivisista ja lihavuutta aiheuttavista ruoka-aineista sek tavoista, ja taas positiivinen meemi niistä ruoka-aineista ja tavoista, jotka vaikuttavat myönteisesti painonhallinaan


LISÄYS 08.01.2012


Kun laskeskelin tuolla yllämainittua kuntosali/uinti kalorikulutustani Kuopion yliopiston EnergyNetin laskurilla, niin sain tulokseksi: fillarointi 601,5 kaloria ja uinti 525 kaloria eli yhteensä 1126,5 kaloria. Melko lähelle samaa osuin siis kuin tuo laskurikin. Eroa syntyi vain 8,5 kaloria, jonka tuo laskuri antoi minua enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti