keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Dieettipäivä 85


Tässä siis tuo Eva Longoria, siis joku missi!

Tänään on valokeilassa Ilta-Sanomien nettipainos, jossa yleisotsikon Hyvä olo alla käsitellään aihetta Oletko sydänsurudieetillä? Eli kyseessä on jälleen yksi ja uusin ihmekeinon läskien lähdettämiseksi. Mistä tässä on kyse, vai onko kyse yhtikäs mistään?

Nyt ovat jotkut tunnetut kansainväliset höppäjulkimot onnistuneet pudottamaan painostaan muutaman vaivaisen kilon tai jopa vallan gramman. Se on tietenkin uutisen aihe mitä suurimmassa määrin – tietty! Kyseessä ovat Eva Longoria ja joku Demo Moore, joista minulla ei ole kunnia tuntea kumpaistakaan, en ole edes heistä suuremmin kuullutkaan. Mutta joka tapauksessa heidän laihtumisensa on todella suuri ja tärkeä asia koko ihmiskunnalle, koska siitä on tehty juttu ihan suomalaiseen iltapäivälehteenkin.

Tämän hienon laihduttamissaavutuksen asiantuntijaksi on manattu pari- ja seksuaaliterapeutti Brusila, joka varmasti on laihduttamisen ylin asiantuntija mitä meidän pienestä maastamme löytyy.

Mistä on siis kyse tuossa dieeteistä ihmeellisimmässä ja uusimmassa? Yksinkertaisesti sydänsuruista. Miehet ovat katalasti hylänneet ja jättäneen nuo suuret tähdet ja sydänsurujen tähden he ovat ihan kutistuneet silmissä, ja toinen on ollut jopa hetkittäin liian laihakin. Aivan valtava ongelma koko ihmiskunnalle, joista ainakin 10-20 prosenttia näkee jonkinasteista nälkää.

Asiantuntija toteaa, että naisille tulee eron jälkeen usein tunne, että he haluavat pistää elämänsä uusiksi. Kyseessä voi olla tällöin esimerkiksi selkeä elämäntaparemontti, jonka seurauksena aloitetaan täysin uudet elämäntavat, vaikka kuntoilemalla. Siis aivan hienoa, elämäntaparemonttia tässä yrittää meistä varmaan itse kukin, paremmalla tai vieläkin paremmalla menestyksellä. Mutta miksi vain naiset sen tekevät? Eivätkö miehet pysty moiseen remppaan? Ovat miehet kykeneviä vain kotia remppaamaan? Kysyn minä asiantuntemattomana. Minusta, omien opettajakokemusten mukaan, pojat kokevat usein ja yleisemmin ainakin nuoruusiän suhteen päättymisen voimakkaammin kuin tytöt. Siis he oireilevat henkisesti ja fyysisesti voimakkaammin moiseen ruptuuriin. Pokien koulukin usein jopa keskeytyy tuollaisen onnettomuuden tähden, nuoret naiset vai vaihtavat sivistyneesti tunteittensa kohdetta. Mulla sehän on vain kokemusta, ei asiantuntemusta.

Mutta Brusilan mukaan naisten suhde ruokaan on tyypillisesti monimutkaisempi kuin miehen. Naiset yhdistävät usein syömisen itsensä palkitsemiseen ja rankaisemiseen. Näin siis pari- ja seksuaaliterapeutti sanoo asiantuntijana. Tosin hän sovittelevasti lisää, että toki miehetkin surevat erojaan, mutta harvoin he kanavoivat pahaa oloaan itsensä näännyttämiseen. Hienoa, sanoon blogistukus, sitten minä olen ihan päinvastainen tapaus, puran kaikki minäni ongelmat, niin ilot kuin surutkin syömiseen ja aivan ylenmääräiseen syömiseen. Todellinen syöppöys on virheistäni, ansioistani tai puutteistani ainutkertaisin ja ylevin.

Kuitenkin haluan läskeistäni eroon ja olen melkoisen valmis vaikka sydänsuruihin, jos ne vaan laukaiset muutaman kilon minästäni poispäin. On muuten melkoiset markkinat lauhdutusrintamalla näin joulun ja kaiken siihen liittyneen mässäilyn jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti