sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Dieettipäivä 89Inarinjärveä porotilan pihamaalta, selkää piisaa naapuriin saakka.


Jälleen kerran tavanomaista tavanomaisempi päivä on painumassa mailleen. Kuitenkin, pakkaset ovat vihdoinkin tulleet ja parvekkeellamme ollut pelargonia otti ja jäätyi, se siis kuoli tai ainakin menetti kykynsä kukoistaa. Ihmeen kauan se kestikin, tosi parvekkeella on lasitus, joka suojasi se olemassaoloa. Näin se luonto toimii, jotkut se jäätää ja jotkut se säätää elämään entistä paremmin.

Eilisessä blogissani oli kuvan Inarin porotilan päärakennuksesta. Se on nyt poltettu, mutta koska talo ja koko pihapiiri rakennuksineen on museoviraston suojeluksessa, niin se on rakettu aivan samanlaisena uudelleen. Polttamisen syynä oli rakennuksen totaalinen homehtuminen, jota oli mahdotonta mitenkään korjata ja vain liekit poistivat mukaan kaiken sen homeen joka olisi voinut saastuttaa myös uuden rakennuksen. Tila sijaitsee Inarinjärven pohjoisella rannalla, joissain siellä Partakon paikkeilla. Tosin en ole siellä käynyt enkä varmasti tule käymäänkään. Syitä on tietty monia. Sinne on sulalla kelillä viiden kilometrin matka lähimmältä maantieltä. Matka pitää tehdä soiden ja rämeikköjen kautta. Sulan aikaan sinne pääsee myös veneellä ja silloin matkaa tulee vain 15 kilometriä. Talvisin matka joutuu moottorikelkalla – tietty! Kun minulta on ajamiset moottorikelkoilla, moottoriveneillä ja mönkijöillä kielletty, niin miksi minun sitten pitäisi sinne mennä. Ilman sähköä ja vastaavia mukavuuksia en tulisi toimeen ja pelkkä kalan syöminen päivästä toiseen saa minut etomaan.

Mutta elämä jatkuu.  Tein eiliseen blogiini myös lisäyksen, sillä yllätyksekseni huomasin, että Itä-Suomen yliopiston sivustoilla olevan EnergyNetin laskentaohjelma, antaa suurin piirtein samat tulokset kuin oma sykevyöni. Mihin siis tarvitaan hienoa ja moninaista rannetietokonetta tai erillistä reaaliaikaista sykkeen laskuria? Tietty niin kaikkiin muihin hienoihin tuloksiin, joita en oikeastaan ymmärrä yhtikäs mitään. Ne ovat minulle vieraampia kuin Friulin- tai Vallonian kielet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti