tiistai 10. tammikuuta 2012

Dieettipäivä 91


Kiinalaisen ruokatornin rakennusohje.

Kiitos vielä kerran kaikille teille, jota osallistuitte eiliseen tapaamiseen. Se oli muuten aivan uskotonta ja mieltä ylentävää. Juuri tällaisesta minä pidän. Ja täti Ope, joka pudotti loistavasti, on myös todella herskyvän huumorin ja jutustelun mestari. Mutta asiaan.

Eilen oli iltalehdessä todella mielenkiintoinen ja yllättävä juttu, joka tietenkin tuli Kiinasta. No, mistäs muualta tuollaiset jutut voisivatkaan tulla. Tietysti Amerikka on yksi ihmeiden lähde myös aterioinnista puhuttaessa.

Ohessa olevasta kuvasta selviää uusin kiinalainen keksintö, joka yleistyessään on varmaan kohtalaisen vahingollinen kiinalaisten kansanterveydelle. He kulkevat, ja ilmeisesti kovin innokkaasti, länsimaisen ylensyömisen ja liikalihavuuden kulttuurin perässä.

Kyse on siis yksinkertaisesti kiinalaisen insinöörin, jotka keksivat tietysti kaikenlaisia hilavitkuttimia, uudesta ja hienosta keksinnöstä. Tämä on kuin kaikua Ruotsinlaivojen noutopöydästä 60- ja 70 luvuilta. Tämä insinääri nimeltään Shen Hongrui antaa neuvoja siitä miten nälkäisen pitää toimia noutopöydässä, jos sieltä saa vain käydä kerran. Tosin meillä suomalaisilla on tapana lastata lautanen kukkuroilleen vaikka pöydässä saisi käydä kuinka monta kertaa tahansa.

Perusajatuksena on kerätä perustukevaa ruokaa lautasen reunoille j täytää sisältö sen jälkeen, Tämän tarkoituksena oli profitoidan Pizza Hutin salaattipöydästä poistumista mahdollisimman suuren annoksen kanssa. Onneksi kansanterveydelle kyse oli salaattipöydästä. Kuvassa selviää kuseisen annoksen rakenne tarkemmin.

Pizza Hutin ravintolat ovat luopuneet salaattipöydästä, koska kyseistä vinkistä tuli niin suosittu, että ilmeisesti salaattipöydän tuloskate jäi varsin pieneksi tai jopa miinusmerkkiseksi. Mutta mitäs jos olisi yhden vierailun periaate esim. Suomen Golden Rax –ruokaloissa? Siinä laitettaisiin puolen metrin korkuinen kasa pizzaa päällekkäin ja ei kun sitten syömään. Kansanterveys olisi vielä enemmän kuralla kuin nyt. Toisaalta, mikä minä olen puhumaan mistään kansanterveydestä, olenhan läskeineni esimerkki juuri kansanterveyden negatiivisesta tuloksesta.

Mutta jatkossa on luvassa erilaisia reseptejä, sillä eilen sellaisia pyysivat istunnon osanottajat. Ehkä he leikillään se tekivät mutta minä tosikkona otan aina kaiken tosissani.

2 kommenttia:

  1. Minä kiitän kauniista sanoistasi! :) Minä taidan olla semmoinen syntymäbimbo! ;D Olipa hyvä, että tulin kurkkaamaan taas blogiasi! Tsemppiä viikkoon! -Täti Ope alias Heinämorsian :)

    VastaaPoista
  2. Rakas täti Ope, emme me läskit ja ihanat ja laihempana vieläkin entistä ihanammet, ole mitään syntymäbimboja katoso vastausta dieettipäivästä 98.

    Tuus
    Oscari

    VastaaPoista