sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Dieettipäivä 96
Tänään on syytä käsitelle sitä, millaisia blogeja, noita nykyisen tiedonvälityksen helmiä, oikein seurailen. Onko kyse laihtumisesta, lihomisesta vaiko ihan jostain muusta.

 Ehdottomasti ensimmäisenä ja jokapäiväisenä seuraamiseni kohteena on professori Jukka Kemppisen blogi (http://kemppinen.blogspot.com/). Hän on ehdottomasti älykkäin ja monipuolisin bloggaaja mitä tuolla blogiavaruudessa voi olla. Hänen teksteillään on paljon seuraajia, mutta myös keskustelupalsta on hyvin runsaasti käytössä. Keskustelu on siis elävää, monipuolista ja virikkeitä antavaa. Ei ole vain yksi tai edes kaksi kertaa, kun olen etsinyt uuden mielenkiintoisen kirjan tai artikkelin joko Kemppisen itsensä tai sitten jonkun kommentaattorin suosituksesta. Tämän blogin takana on siis tunnettu ja tunnustettu oikea kirjoittaja ja hänen mielipiteillään ja näkemyksillään on varmaankin kohtuullinen merkitys koko kansakunnalle.

Hyvänä kakkosen tulee tohtori ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (http://www.tuomioja.org/). Hän ei ole yhtä ahkera bloggari kuin Kemppinen, mutta hänen kirjoituksillaan on ollut ja on painoarvoa koko yhteiskunnassa. Niiden esille tuomia seikkoja siterataan hyvin usein lehdistössä. Kun hän oli edellisen hallituskauden aikana vain kansanedustajana, niin silti uskallan väittää, että hänen näkemyksensä olivat lehdistön käytössä useammin kuin silloisen ulkoministerin blogissaan esittämät näkemykset. Tietenkin hänen ominta aluettaan on ollut aina yhteiskunnalliset kysymykset ja niitä hän aina käsittelee blogissaankin. Erän mielenkiintoinen piirre Tuomioja blogissa on viikon kirjavinkki, jota seuraan säännöllisesti ja usein etsin käsiini vinkissä arvioidun teoksen. Eli hänellä tai oikeammin hänen blogillaan on minuunkin melkoinen vaikutus.

Kolmantena seurattavana tulee nimimerkki Ironmistressin kirjoittama blogi Takkirauta (http://takkirauta.blogspot.com/). Nimimerkin taakse kätkeytyy ehkä raskaan teollisuuden parissa työskentelevä henkilö, todennäköisesti, joskaan ei kovin varmasti, nainen. Hänellä on hyvät perustiedot ja jopa enemmänkin luonnontieteistä ja uskonnokseen hän mainitsee budhhalasuuden. Hänellä on hyvin tiukkoja näkemyksiä yhteiskunnasta, taloudesta sekä ihmisen roolista oman yhteisönsä jäsenenä. Blogissa käydään hyvin monipuolista ja erilaisia ajatuksia sisältävää keskustelua, jossa usein eri näkökohdat ottavat jopa rajusti yhteen. Ironmistress puolustaa hyvinvointiyhteiskuntaa, jonka kuitenkin pitäisi perustua terveen järjen käyttöön. Hän ei ole kovin myötäsukainen vapaalle ja hallitsemattomalle maahanmuutolle, mutta ei hän suinkaan perustele rasistisesti näkemyksiään, vaan yrittää pitäytyä järkisyihin. Myös tässä blogissa käydään vilkasta keskustelua.

Viimeisenä yleisesti seuraamistani blogeista haluan mainita professori Jyrki Virolaisen blogin http://jyrkivirolainen.blogspot.com/). Hän keskittyy pääsääntöisesti maamme oikeusjärjestelmään, oikeudellisiin tapahtumiin ja kaikkeen juridiikan maailmassa tapahtuvaan. Virolainen on lainkäytön emeritus professori Lapin yliopistosta. Hän on voimakkaasti arvostellut hovioikeuksien ja korkeimman oikeuden päätöksiä ja sivaltanut armottomasta piiskallaan huonoksi kokemiaan ratkaisuja. Eritoten hänen oma erikoisalansa lainkäyttö on hyvin esillä ja avoimesti hän pyrkii saamaan oikeuden toimimaan avoimemmin ja eurooppalaisemmin, kuten sivistysvaltiossa pitäisi oikeuden toimia. Myös Virolaisen blogissa käydään oikeusasioista kiivasta väittelyä. Varsin voimakkaan negatiivisesti Virolainen on suhtautunut poliisiylijohtaja Paateron töksäyttelyihin ja nimennyt moisen paateroinniksi.

Tässä siis ehkä neljä eniten seuraamaani blogia. Minulle ne antavat mielenkiintoa elämään. Itse toivon, että joku ja joskus voisi saada näiltäkin sivuilta pienen virityksen saada aikaan muutosta omassa elämässään ja varsinkin painonhallinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti