sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Dieettipäivä 82


Astrologisten symbolien vaikutus ihmisen eri elimiin.
Kuva Berry Herttuan tuntien kirjasta,
joka on tehty 1400-luvun alkuvuosina Ranskassa.
Päivä on pakastanut ja maa on ollut hiukan valkoinenkin. Olemme vierailleet isolla kirkolla apteekissa, jonne Levin lääkäri määräsi pomolle lääkettä. En suinkaan tunne itseänikään kovin terveeksi, mutta kyllä yritän pyristellä eteenpäin ja ylöspäin. Mitä tulee muuhun elämiseen, niin päivä on kulkemiseltaan olut mitä tavanomaisin ja suurempia elämyksiä sisältämätön.
Eilen yritin kertoa miten ns. hömppä eli horoskoopit ovat tietävinään kaiken. Mutta kun riittävän yleisellä tasolla puhuu ja jutustelee, niin ainahan jokin osio menee kohdalleenkin. Jatketaan aiheesta. Ilta-sanomat julkaisi viikonloppunumerossaan tai ainakin netissä, näkemyksen siitä minkälainen on jousimies. Eli yleistetään noin lähes 10 prosenttia maailman väestöstä samaan muotiin. Näin siis Iltasanomat: 
"Jousimies (23.11. – 22.12.) on suora ja rehellinen ihminen, jonka voisi kuvata sanoin ikuinen etsijä. Luonteenpiirteiltään hän on liikkuva ja seurallinen, mutta tietyllä tavalla seurallinen erakko. Pitää ihmisten seurasta, mutta haluaa toimia omilla ehdoillaan. Jousimies on seikkailunhaluinen, leikkisä ja huumorintajuinen, mutta hän vaatii myös kanssakumppaniltaan paljon. Pitää kansainvälisyydestä, sillä ei voi sietää rajoja. Lojaali omille aatteilleen, jotka eivät yleensä mahdu valtamuotiin. Ihanteellisuudesta pitävä jousimies on keksijä ja visionääri. Tunneälykäs." 
Missä tuossa luonnehdinnassa on että olen syöppö vaan en kuitenkaan juoppo? Missä kerrotaan, että olen melkein aina hyvin kärsimätön, vaan joskus pystyn hyvinkin venyttämään pinnaani? Miksi tuossa kerrotaan että minä erityisesti olisin tunneälykäs? Miksi en olisi empaattisuuteen pystymätön tunnevammainen psykopaatti tai ainakin oman minäkuvani lumoissa oleva narsisti? Ja mitä tunneäly oikein tarkoittaa?

Lainataan siis Wikipediasta:
"Tunneäly on kykyä tunnistaa tunteiden merkitystä ja käyttää näitä tietoja hyväksi ongelmanratkaisussa. Kyvyssä on seuraavanlaisia osia: Miten tunteet tiedostetaan itsessä ja toisissa. Miten tunteet ilmaistaan. Miten tunteita helpotetaan yhdistämällä emotionaalista ja kognitiivista tietoa toisiinsa. Tunteiden ymmärtäminen ja selittäminen järkiperäisesti. Tunteiden säätely ja hallinta.
Termin tunneäly (emotional intelligence) on tuonut julkisuuteen Daniel Goleman." 
Mutta mihin minussa sijoitetaan tuo tunneäly. Enhän ole yleensäkään kovin älykäs, oppinut sen sijaan toki olen, mutta siihen ei nyt kovin suurta älykkyyttä vaadita. Tuo termi on tämän vuosituhannen tuotetta ja kertoo puolestaan sen, että sillä voidaan ilmaista ihan mitä tahansa. Eli kun pitää sanoa jotain kaunista tarkoittamatta mitään,  niin sanotaan, että on tunneälyä.

Jotenkin tuo Luonnehdinta jousimiehestä on vain positiivista hymähtelyä ja sen on tarkoitus vain viihdyttää lukijaa. Tosin minua se kiihdyttää, koska siinä ei tuoda esille mitään minunkaan negatiivisista ominaisuuksistani. Vai ovatko positiiviset ominaisuudet yhteisiä kaikille jousimiehille, mutta negatiiviset ovat täydellisesti privatisoitu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto