tiistai 6. maaliskuuta 2012

Dieettipäivä 145

Meinasi jopa unohtua tämä teksti tämän päivän kohdalta. No, olisiko tuosta suurta murhetta kukaan kantanut. Kuitenkin olen päättänyt, ihan vapaasti ja kenenkään käskemättä, kirjoittaa jokainen päivä tänne ajatuksiani ja mietteitäni. Tämä on siis tiistain satoa.

Ajattelin tänään käydä uimassa, mutta se jäi vain ajatukseksi, sillä elämä vei mukanaan. Sain korjaamolta siellä olleen edellisen puhelimeni. Huollon kaveri, fiksu mies muuten, ei osannut kertoa mitä huollossa oli Nokialla tehty. Eivät kuule kerro vaikka on asiaa tivattukin. Tärkeintä kuitenkin on, että homma meni vielä takuuseen ja kone pelaa kuten on tarkoituskin pelätä. Enhän sitä itse tarvitse, joten annoin sen perheen nuorimmille eli 8-vuotiaalle pikkuneidille joka on olevinaan niin isoa ja aikuista!
Kerroin eilisen tapaamisen yhteydessä itselleni tapahtuneen merkittävän asia, joka on samalla ollut eräänä salaisena tavoitteenani. Menneen viikon aikana olin taas INR-testissä, joka on Joulusta lähtien tapahtunut kolmen viikon välein. Kolme viikkoa on ollut itselleni ennätyksellisen pitkä ajanjakosi ja testien väli, näin ollen tuo Marevan-lääkityksen arvo on ollut stabiili. Nyt sai ensimmäisen kerran koko lääkitykseni aikana ensimmäisen kerran neljän viikon tauon verikokeisiin. Se on vain ja ainoastaan Slankan ansiota. Yleensähän olen joskus hypännyt testeissä joka toinen päivä. Eli kiitos Annen ja Slankan sekä koko Hoikistamon köörin, olen saavuttanut jotain todella merkittävää.
olen lukenut todella mielenkiintoista professorien Engman ja Erikson tekemää kirjaa Vallankumouksen salamatkustaja, John Reed Suomessa. Kirja on julkaistu1980-luvun alussa ruotsiksi ja suomeksi. Teos kertoo amerikkalaisen John Reedin kohtalosta Suomessa, hänen pidätyksestään ja kohtelustaan. Mielenkiintoisesti se valoitta myös muiden amerikkalaisten ja brittien kohtelua juuri itsenäistyneessä Suomessa, joka oli vahvasti saksalaismielinen ja pilasi oman maineensa demokraattisten länsimaiden silmissä. Tästä oli varmaan myös seurauksia, jotka koituivat vahingoksemme talvi- ja jatkosodan aikoina. Tämän teoksen lukeminen on tietenkin eräänlainen johdanto tulevaan lukemiseeni, joka on tuon kirjan ykköskohteen eli John Reedin kirjoittama teos 10 päivää, jotka järisyttivät maailmaa. On muuten erinomaisen mielenkiintoista lukea tapahtumat itse kokeneen henkilön kertomusta noista tapahtumista. Kyseessä on siis eräänlainen päiväkirja, joka ei kuitenkaan ole päiväkirja. Teos on ilmestynyt ensimmäisen kerran 1919, eli melkein heti Venäjän vallankumouksen jälkeen.
Toisaalta en pidä itse suomalaisesta termistä vallankumous, sillä eihän vuonna 1917 Venäjällä mitään valtaa kumottu, vaan bolsheviikit kaappasivat vallan sitä aiemmin käyttäneiltä. Tuo termi re-evoluutio tarkoittaa ihan muuta kuin vallan kumoamista se on sananmukaisesti uudelleen kehittymistä. Mutta tässä ei kuitenkaan ole mahdollista käydä kovin perusteellista selvittelyä terminologiasta. Mutta elämme mielenkiintoisia aikoja ja jokaisen on syytä tietää jotain Venäjästä, josta me emme pääse eroon vaan se on aina  nyt ja tulevassa naapurimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto