perjantai 23. maaliskuuta 2012

Dieettipäiväkirja 161Inarin porotilan entinen ja poltettu päärakennus, Museoviraston suojelema.
Tämän kirjoitus hivenen ontuu, sillä olen lupautunut lasten hoitajaksi aina kello yhdeksään saakka ja lasten hoitamisen aikana homma tietenkin hivenen tökkii. Neljän pienen lapsen hoitaminen kun on melkein kokopäiväinen työ. Varsinkin tällaiselle iso-sedälle. Mutta onneksi tämä on vain osapäiväinen virka, joka ei vaikuta eläkkeeseen. Lisäksi tilapäinen ja vain harvoin toistuva tehtävä oli kyseinen.

Olen toki muutakin tehnyt kuin vaihtanut porukan pienimmän ja nuorimman kakkavaipan. Eli aamupäivän vietin uimahallissa ja jo ennen päivän puolista. Saaliiksi tuli 1017 kilokaloria ja 488 MET-minuuttia. Eli matkaa meni ainoastaan 2,75 kilometriä ja siihen kului koko kaksituntinen. Tosin harrastin sosiaalista surfailua entisen naapurini kanssa. Sen kyllä huomaa todella helposti sykekäyrältä, sillä siellä on selvä kymmenen minuutin vähäsykkeinen taukohetki. Tosin sykkeet olivat; ylimmillään 103, keskiarvona 79 ja minimissään 52. Eli kuitenkin aika tyypilliset sydämelleni.

No, siinä on lähes kokopäiväinen ohjelma, tosi aamutuimaan käväisin saamassa henkistä tukea terveydenhoitaja JR:ltä, joka oli maistanut Slankan valilja-moussea. Oli yllättynyt hyvästä mausta ja annoksen täyttävyydestä ja että ei ollut maistanut keinomakeutusainetta kuten oli ennakkoon olettanut. Mutta me läskit ja entiset läskit tiedämme hyvin, että Slankan tuotteet ovat todella erinomaisen makuisia ja voin vain olla samanmielinen terveydenhoitajani kanssa. Hän halusi lisää tietoja jotakuta asiakasta varten, jolla on kakkostyypin diabetes.

Uimisen lisäksi päivään mahtui veljentyttären ja hänen nuorimman poikansa päiväkäynti. Oli mielenkiintoista kuulla heidän hiihtolomastaan, joka oli johtanut entistä suuremoaan mieltymykseen muuttaa koko perheen olemusmuoto Leville tai ko. alueelle. Eli ilmeisesti Könkään kylän takamaille. Mutta elämä on valintojen tekemistä ja minusta heidän valintansa on varmasti oikeaan osuva. Lisäksi veljentytär perheineen voi pitää huolta vanhenevasta sisarestani ja ottaa yritystoimintaa haltuunsa. vähitellen ja pienin askelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti