lauantai 10. maaliskuuta 2012

Dieettipäivä 149

Hämeen kylmänkukka tulevan kevään esimmäiset airueet.
Onneksi, ja itsellenikin suureksi yllätykseksi, pystyi tekemään sen tänäänkin. Eli meni uimahallissa taasen 3 kilometriä. Vaan ei tänään yhtään enempää. Aika olisi kyllä riittänyt 100 tai 150 metrin lisäpuristukseen, mutta vanha äijä ei vaan jaksanut. Eli kilokaloreita kului tänään 1055, ja MET-minuutteja tuli aivan tasan 500. Olen ylpeä suorituksestani, että jaksoin kuin jaksoinkin. Kyllä se koville otti, mutta ei varmaan liian koville. Nilkka, se vasempi, tuntui vain hiukan reistailevan kun otti alkuponnistuksen, ja joskus siinä muulloinkin.

Mutta elämä on slankaamista, ei sitä muutoin tällainen äijänkäppyrä jaksaisi uida. Olen salaa luvannut itselleni, että kun saan rikki 90 kilon rajan, niin opettelen uimaan vapaauintia, eli saan silloin lisää vauhtia. En haaveile niiden hallin nuorten kollien menosta, jotka uivat yli 6 kilometriä kahdessa tunnissa. Sehän on enemmän kuin kaksi kertaa minun nopeuteni. Mutta jos onnistuisin saamaan vaikkapa 10 prosenttia lisänopeutta, se olisi todella jo paljon.

Mutta nyt varmaan on jo selvä, että unohdin MemoryBeltin torstaina uima-hallin pesuhuoneen laatikkoon, ja joku minua fiksumpi korjasi sen talteen. Vaan ei henkilökunnan säilytettäväksi. Mutta syys on yksin minun, sillä käsittelen tuollaisia sykevyön kaltaisia laitteita todella huolimattomasti. Mutta ehkä kaveri kokee suuren hämmästyksen, kun kyseessä ei ole tavallinen sykevyö, vaan itseensä tietoja tallentava laite, jonka purkamiseen tarvitaan erikoinen purkauslaite ja tietokoneen sekä oikeat ohjelmat. Siinä on jollainen monta ongelmaa ratkaistavanaan.

Ehkä täytyy hankkia uusi, mutta toisaalta jos tiedän ajan minkä uin, sekä vauhdin millä uin, niin Kuopion pojat laskevat sen hetkessä puolestani, eli kalorinkulutus tulee nokkelaan ja samalla ne MET-minuutit. Eli tarvitsenko kaikkea sälää ja tavaraa? Tosin kirjoitin jo urheilutarvikkeiden toimittajalleni Jarnolle kyseistä asiasta ja tiedustin laitteen nykyistä hintaa. Ei ole vielä ehtinyt varaamaan, sillä tiedustelu lähti kun putiikki oli sulkenut ovensa. On kutenkin hyvä tilanne pohtia, sitä mitä kaikkea urheilemiseen tarvitaan. Onhan minulla ihan hyvä huipputehokas tavallinen sykemittari, jolla saan tietää kaiken oleellisen ja jopa korkeuteni kulloinkin merenpinnasta. Muuten mitä minä silläkin tiedolla teen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti