torstai 1. maaliskuuta 2012

Dieettipäivä 140


Jos joku on kiinnostunut Hämeen historiasta,
niin joitain uudempia osia on vielä myynnissä!

Tänään maamme on saanut uuden tasavallan presidentin. Useat pitävät hänen mahdollisuuksiaan yhteiskunnan muutoksessa todella ihmeellisen mahtavina ja mieltä ylentävinä. Varmaankin he tulevat pettymään, sillä demokratiassa ei yksi mies koskaan pysty kovin suuria tekemään. Varsinaan ei silloin kun kyseessä on entistä enemmän vallankäytöstä riisuttu presidentti. Kuitenkin toivotan onnea ja menestystä Niinistölle tuossa tärkeässä tehtävässä.

Nyt haluan puhua laihduttamiseen liittyvästä myytistä numero 9, joa on osa Helsingin Sanomissa julkaistua artikkelia ”12 myyttiä laihduttamisesta”.

Myytti on käsitys siitä, että en syö mitään, mutta painoni ei silti laske. Muuten kuinka monella meistä lihavista ja ylipainoisista ihmisistä onkaan käsitys juuri tuosta, eli en syö mitään tai syön kuin lintu, mutta silti läskit ovat ikuisia  ja ne jopa lisääntyvät.

Hesarin asiantuntijoiden mukaan kyseinen väite on tietenkin tarua. Siis voi minua poloista, joka olen aina uskonut pieneen syömiseeni, mutta silti vaan olen lihonut! Mutta lehden käyttämien asiantuntijoiden mukaan jos ihminen kuluttaa energiaa enemmän kuin syö, niin paino väistämättä laskee, joko enemmän tai vähemmän, mutta laskee kuitenkin.

Useat, siis kait jokainen, laihduttaja vähättelee omaa syömistään sekä itselle että muille. He eivät huomaa tai muista, syystä tai toisesta, jokaista nauttimaansa suupalaa. Tieteellisesti on tutkittu tällaisia ”vähän syöjiä” ja sen perusteella on todettu, että syömisen vähättely on usein tiedostamatonta. Annosten ja yleensä syömisen kokoa on vaikea arvioida, saati siiten kun kyseessä on ravinnon sisältämä kalorien määrä.

Tietenkin pitää ottaa huomioon, ihmisen sisään rakennut mekanismi löytää itsestään vain positiivisia asioita, eli harva meistä on valmis tunnustamaan olevansa täydellinen syöppö, jonka ongelmat ovat samankaltaisia kuin juopon ongelmat. Tällainen syöppö tarvitsee juopon kaltaista tukea ja silloin AA-ryhmän voi korvata vain vertaisryhmä, jonka muodostavat toiset toiset lihavat ja lihavuudesta jo toipuneet. Tämä on juuri Slankan Hoikistamon ajatus ja siitä minä niin kovasti olen innoissani ja siihen olen tyytyväinen. Varmaan täti Naapuri on valmis allekirjoittamaan näkemykseni, vaikka onkin siirtynyt hienosti sinne voittajien ryhmään, eli lähes 50 kilon pudotus pienessä yksilössä on enemmän kuin paljon. Vielä kerran kateellisena esitän hänelle parhaat onnitteluni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti