tiistai 20. maaliskuuta 2012

Dieettipäivä 158


Felix Mendelssoh-Bartholdy (1809-1847)
Pienten askelten päivä on jättäytymässä takaviistoon oikealle. Täti Ope ei blogissaan julkaissut aprillipäivän konserttiohjelmaa, mutta ehkä sen vuoro tulee vielä. Joka tapauksessa odotan tuota konserttia kuin kuuta nousevaksi. Mielenkiintoista on kysymys tuosta ohjelmasta, sillä onhan Felix Mendelssohn-Bartholdy säveltänyt esimerkiksi ”Hör mein Bitten” joka on kuoroteos a capella, eli erittäin mielenkiintoinen tapa tehdä musiikkia, jossa pidättäydytään vain ihmisääneen ja sen soinnin mahdollisuuksiin. Onhan ihmisääntä tietenkin mainittu maailman kaikkein hienoimmaksi instrumentiksi, joka on herkkä rikkoutumaan kuin Mimosan kukka. Tosin tuossa musiikissa on myös rooli poikasopraanolle tai sopraanosolistille. Minähän pidän kaikkien aikojen parhaimpana laulajan tunnettua sopraanoa Maria Callasia, ehkäpä täti Ope laulaa hänen veroisesti. Eipä pistetä kovin paljon paineita esiintymiselle?


Maria Callas (1923-1977) La Traviata.
Mutta olen kuitenkin jotain saanut aikaiseksi. Saavutin päivätavoitteeni uinnissa eli pulikoin 32 kilometrin matkan. Näin arkena uiden vähän yli tavoitteen saan lauantaina hivenen helpotusta urakkaani. Tätä häikäisevä suoritukseni antoi MemoryBeltin mukaan 1257 kilokalorin saaliin ja samalla suoritin Kuopion poikien mukaisesti sain 476 MET-minuuttia. Sykkeet tykyttivät 103/81/44 kertaa minuutissa. Eli tässä on oikeastaan koko päivän kirjo ihan yksinkertaisesti sanottuna.

Tietenkin voisin tapani mukaan luennoida muutaman sivun tuosta säveltäjästä ja hänen musiikistaan tai sitten voisin pitää muutaman tunnin esitelmän sopraano Maria Callasista ja hänen erikoisen upeasta ja erilaisesta äänestään. Tosin, ei kait kukaan viitsisi moisia lukea saati kuunnella?

Kuvat kuitenkin puhuvat puolestaan, tänäänkin.
Tärkeintä kuitenkin on slankaaminen ja tietysti aidoilla ja niin hyvön makuisilla Slanka-tuotteilla. Vanilja on ehdoton suosikkini, vaikka eivät ne muut mitenkään pahempia ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti